Wardat

Opent in een plattelandsdorpje waar alles kaalgevreten wordt en mensen gillend sneuvelen onder een gigantische zwerm sprinkhanen. Wat eerst een Bollywoodversie lijkt te worden van The Swarm, verandert daarna in...

Opent in een plattelandsdorpje waar alles kaalgevreten wordt en mensen gillend sneuvelen onder een gigantische zwerm sprinkhanen. Wat eerst een Bollywoodversie lijkt te worden van The Swarm, verandert daarna in een rommelige spy-caper met Mithun als Gopti AKA geheim agent Gunmaster G-9. Die sprinkhanen blijken namelijk miniscule radioontvangers ingebouwd te hebben, en iemand – ergens – controleert hen vanop afstand om ze als een bijbelse plaag over het land te sturen.

Mithun mept zich een weg naar die geheimzinnige crimineel en struikelt daarbij vooral over de flauwe komische tussenstukjes, maar vindt ook tijd voor disco-dansjes met suggestief bekkengeschud. Uiteindelijk wordt hij dan toch gevangen genomen door de booswicht en zegt die iets als: “Aha – nu heb ik je helemaal in mijn macht, Gopti, of moet ik zeggen… GEHEIM AGENT GUNMASTER G-9!!”, waarna hij zijn handen in de heupen zet en een gezonde bulderlach laat galmen door zijn booswichtengrot. Alhoewel – zo’n groot geheim is ‘t nu ook weer niet, want Mithum heeft op de deuren van z’n auto in koeien van letters ‘GUNMASTER G-9′ geschilderd staan. Puur om indruk te maken op de chicks, natuurlijk. Zo is er eentje die hem tracht te verleiden door heupwiegend de woonkamer binnen te dansen met een glas whiskey balancerend – op haar voorhoofd! Klassedame, hoor.

6/10

Productiejaar: 1981
Regie: Ravikant Nagaich
Cast: o.a. Mithun Chakraborty, Kaajal Kiran, Shakti Kapoor
Speelduur: 134 min
Meer info: imdb
Tags: