Geetaa Mera Naam

Een weduwe bezoekt de kermis, samen met haar vier kinderen – een meisjestweeling en twee jongetjes. Net als ze met haar laatste roepie een speelgoedaapje koopt voor één van de...

Een weduwe bezoekt de kermis, samen met haar vier kinderen – een meisjestweeling en twee jongetjes. Net als ze met haar laatste roepie een speelgoedaapje koopt voor één van de zoontjes, wordt de kermis platgelopen door een bende wilde dacoits, de jammerende kleine wordt op een paard gehesen en ontvoerd, terwijl ze in het tumult ook nog één van de dochters en de andere zoon verliest. Drama alom.

Zoveel jaar later loopt Sunil Dutt nog steeds rond met die pluchen aap in z’n armen, maar hij heeft het ondertussen wel geschopt tot baas van een bende smokkelaars. Z’n schuilplaats lijkt op een discotheek, waarin hij met z’n bendeleden vergadert terwijl die op een rij zetels zitten als in een kapsalon. Als ze hem scheef bekijken, drukt hij op een knop, waarna hun zetel ondersteboven klapt en hen zo onderdompelt in een bubbelende poel gesmolten was, waaruit ze als een wassen beeld weer tevoorschijn komen. Over kapsalons gesproken – ook heeft hij een niet-expliciete homoseksuele relatie met z’n number one handlanger. Alhoewel – niet expliciet – met de zweep laat hij die op z’n blote rug slaan terwijl hij ‘harder, harder!’ roept, en de rest van de dag zit hij er wat met smachtende blikken naar te loenzen als hij in een zwart lederen pak met gekruiste benen op een zetel zit en z’n aapje streelt.

Eén van de meisjes daarentegen werd geadopteerd door het oude koppel dat haar indertijd op de kermis vond, en nu ze opgegroeid is en allerlei interessante lichaamsvormen vertoont, verkopen ze haar per nacht aan de hoogste bieder. Als ze zo voor een eerste nacht wordt opgesloten bij een overbehaarde snorremans, eindigt die nacht voor hem met een mes in de rug, en voor haar in de cel op het politiekantoor. De hoofdcommisaris blijkt z’n moeder trouwens ook nooit gekend te hebben – en heeft een bizarre naar incest ruikende relatie met z’n pleegmoeder – dus zet je al maar schrap.

Oh – en dan is er nog de andere zus, een ongetemde tijgerin die in haar strakke rooie broeken de benen strekt en een neergemaaide berg mannen achter zich laat als ze kungfu-end lijf en leden verdedigt.

Zullen de vier weer verenigd worden – wat denkt u?

Wilde, trashy waanzin – heel amusant.

9/10

Productiejaar: 1974
Regie: Sadhana
Cast: o.a. Sadhana, Sunil Dutt, Feroz Khan
Speelduur: 144 min
Meer info: imdb